Banoffee Pie

Banoffee Pie
Banoffee Pie

Jeg får BBC Good Food Magazine på min tablet og i disse blade er der mange skønne opskrifter.

Denne opskrift en lidt anden måde at lave en banoffee pie på. Normalt er kagen med friske bananer, men ved at karamellisere dem i ovnen først, giver det en meget mere intens banansmag.

Der kommes også lidt havsalt i karamellen, hvilket jo er super populært lige nu og det giver en ret god balance til alt det søde. Bananchips gør at denne tærte også får mere knas og sammen med peanut butter, så har du her en himmelsk banoffeee pie.

Hobnobs og dulce de leche har jeg købt i Bilka, du kan dog sagtens lave karamellen selv. Kog en sødet kondenseret mælk i rigeligt vand i 3 timer. Lad den køle helt af i dåsen, inden du bruger den. Hobnobs er en havrekiks hvor der er smurt mørk chokolade på den ene side.

Banoffee Pie 8 personer:

  • 262 g havrekiks med mørk chokolade (evt. Hobnobs)
  • 65 g smeltet smør
  • 4 lidt overmodne bananer
  • 4 spsk. brun farin
  • 1 lime, saften
  • 1 dåse dulce de leche
  • Lidt havsalt
  • 80 g bananchips, knust
  • 100 g peanut butter, cremet
  • 100 g flormelis
  • 340 ml piskefløde

Kom kiksene i en foodprocessor eller i en pose og knus dem til fine krummer.

Tilsæt smørret og bland det godt ind i de knuste kiks.
Kom kiksekrummerne i en tærteform og pres dem godt sammen og op af kanterne.

Stil bunden på køl, mens du laver resten.

Varm ovnen op til 200 grader. Halver bananerne på langs, og kom dem i et ildfastfad.

Kom limesaften ud over bananerne og drys den brune farin ud over.
Bag bananerne i ovnen i 15-20 min. indtil de er blevet karamelliseret.
Køl dem lidt ned, derefter moser du dem grundigt og fordeler massen ud over tærtebunden.

Kom dulce de leche i en lille kasserolle, og varm det op til det småsimre. Lad det småboble i nogle få minutter for at gøre karamellen tykkere.
Tilsæt en lille smule havsalt.

Knus bananchipsene med en kagerulle.
Tag karamellen af varmen og kom de fleste knuste bananchips i (resten skal bruges til pynt) og rør rundt.

Fordel karamellen over de moste bananer i tærteformen og stil det på køl i minimum 4 timer.

For at lave peanut butter flødeskummet, piskes peanut butter med flormelis og 140 ml af piskefløden indtil det er cremet.

Pisk resten af fløden indtil det holder sin form, dog skal det ikke piskes alt for stift.
Fold derefter peanut butter cremen i flødeskummet. Du skal ikke blande det alt for godt, skal gerne være marmoreret.

Kom peanutflødeskummet på toppen af tærten og pynt med resten af de knuste bananchips.
(kom eventuelt også saltede peanuts på toppen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *