Bettys skinkemousse

Skinkemousse
Skinkemousse

En af de forretter min svigermor laver er denne skinkemousse. Den er blevet en af mine favoritter og jeg har lavet den mange gange. Selvom jeg er glad for tunmousse, så er det denne jeg beder om hver gang jeg får lov at bestemme hvad der skal på til forret.

Jeg bruger den dog også gerne hvis vi får gæster til frokost. Retten er virkelig nem at lave og den smager rigtig godt sammen med mit hurtige madbrød.

Skinkemousse 6 personer:

  • 6 blade husblas
  • 200 gram kogt skinke
  • 1 dl. fintsnittet porre eller løg
  • 2 tsk. citronsaft
  • 3 dl. creme fraiche 18%
  • 1-2 tsk. salt
  • Groft malet peber
  • 2 dl. piskefløde

Dressing:

  • 4 dl. creme fraiche
  • ½ dl. purløg
  • Citronsaft
  • Salt
  • peber

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Kom kogt skinke, porre/løg og creme fraiche ned i en blender eller foodprocessor og blend det hele sammen til en fin masse. Hæld det over i en skål.

Knug vandet af husblassen og smelt den i en skål over vandbad.

Rør citronsaften i husblassen og vend det i skinkemassen.

Piske fløden til skum og vend det forsigtigt i skinkemassen.

Smag til med salt og peber.

Kom moussen i en form, evt. beklædt med plastfilm og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.

Lav dressingen ved at smage creme fraiche til med salt, peber og citronsaft og kom purløg i. Stil koldt indtil servering.

Vend moussen ud på et fad på en bund af snittet grøn salat. Pynt med kogte æg, tomater og agurk og server sammen med et godt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *