Blå kartoffelpizza

Kartoffelpizza
Kartoffelpizza

Jeg vandt en måltidskasse fra Årstiderne, og der skulle jeg lave en pizza. Den var virkelig god og jeg har nu lavet den et par gange mere.

Disse sjove blå kartofler kan du købe i de lidt mere velassorteret supermarkeder, men hvis du ikke kan finde dem, er helt almindelige kartofler også rigtig gode.

Jeg har fundet en opskrift på pizzadej, der er hurtig at lave, hvis man ikke har så meget tid. Dog hvis du har tiden, vil jeg altid anbefale at du lader den hæve i køleskabet. Det lader dejen udvikle sig og giver mere smag.

Når jeg bager pizza i min ovn, bruger jeg et bagestål jeg har købt til når jeg bager surdejsbrød. Før brugte jeg pizzastenen jeg havde til min grill. Men du kan også lade en bageplade være i ovnen, så den bliver meget varm, og så føre pizzaen over på pladen med en pizzaspade, eller et skærebræt.

Blå kartoffelpizza 2 personer:

  • 2 pizzadeje, opskrift på pizzadej kommer længere nede.
  • 1 frisk mozzarella
  • 1 bundt basilikum
  • 1 citron
  • 500 blå congo-kartofler
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille bæger creme fraiche 18%
  • olivenolie
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber

Pizzadej til 2 pizza:

  • 300g durum mel (eller hvedemel tipo 00 )
  • 1 tsk. tørgær
  • 2 tsk. salt
  • 200 ml. lunkent vand
  • 1 spsk. ekstra jomfru-olivenolie

Pizzadej:

Kom melet i en stor skål og tilføj gær og salt.
Lav en fordybning i melet,
Hæld 200 ml lunkent vand og olivenolie ned i fordybningen og rør rundt, indtil du har en blød, temmelig våd dej.

Læg dejen på en melet overflade og ælt i 5 minutter, til dejen er glat.
Dejen behøver ikke at hæve, men har du tiden, så lad den hæve på køl i 3-4 timer.

Lader du dejen hæve, skal du ælte den et par minutter, inden du ruller den ud.

Del dejen i 2 stykker og rul dem ud, hver især, til en pizzabund på ca. 25-30 cm i diameter.
Dejen skal være meget tynd, da den vil hæve i ovnen.
Udrul dejen i lidt mel på bordpladen, flyt den derefter over på et stykke bagepapir.

Blå kartoffelpizza:

Tænd ovnen på 220 grader, og tag pizzadejen og mozzarellaen ud fra køl. (hvis du lige har lavet pizzadejen, nøjes du selvfølgelig med kun at tage mozzarellaen ud.)

Skyl basilikummen, pluk den, og kom bladene i en skål til topping. Skyl citronen, riv skallen i en lille skål til topping, og halvér derefter resten af citronen.

Skur kartoflerne, og skør dem papirtyndt (f.eks. på et mandolinjern).
Skyl rosmarinen, og pluk nålene.

Pil hvidløget, og mos eller pres det. Rør det med 2-3 spsk. olivenolie i en lille skål.

Rul pizzadejen ud. Fordel noget creme fraiche på hver pizzadej og fordel kartoffelskiver og plukket rosmarin ovenpå.
Bryd mozzarellaen i stykker hen over begge pizzaer, dryp gavmildt med hvidløgsolien, og krydr med havsalt.

Bag pizzaen en ad gangen i den varme ovn i 8-10 minutter, til fyldet er bagt, og bundene er sprøde. (Begynd evt. at spise den første pizza, mens den anden bager).

Top pizzaerne med basilikum, lidt citronskal og et par dråber citronsaft og olivenolie. Krydr til slut med noget friskkværnet peber.

Server gerne en salat caprese til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *