Blenderkage

Blenderkage1
Blenderkage

Jeg havde lyst til at lave en hurtig kage til arbejde, og så faldt jeg over denne opskrift.

Det gode ved kagen er at der ikke skal mange ingredienser i og du kommer det hele i blenderen. Jeg stiller nemlig blenderen på vægten og så hælder jeg bare tingene i og får det vejet af samtidig.

Det eneste jeg brugte, var en kasserolle til at smelte smørret.

Kagen blev rigtig god og med en kraftig kakaosmag. Jeg valgte at bruge en rigtig god usødet kakao til kagen. Dog til glazen var den for kraftig, men så kom jeg bare mere flormelis i.

Jeg pyntede med friske hindbær for at give lidt syrlighed og friskhed til kagen.

Blenderkage:

  • 150 g mælk
  • 60 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 150 g sukker
  • 80 g mel
  • 50 g usødet kakaopulver
  • ½ tsk. natron
  • salt
  • 1 tsk citronsaft

Glaze:

  • 50 g kakaopulver
  • 50 g flormelis
  • 50 g flormelis
  • salt

Kom de følgende ingredienser i blenderen i denne rækkefølge.

Mælk, smeltet smør, æg, sukker, kakaopulver, mel, natron, citronsaft og lidt salt.

Blend på medium høj i 10-15 sekunder. Dejen skal kun lige blandes.

Så skraber du kanterne ned inde i blenderen og blender igen i omkring 10 sekunder. Pas på ikke at komme til at blende for længe.

Kør rundt i dejen en sidste gang med dejskraberen og hæld dejen op i en smurt 20 cm form med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn på 170 grader varmluft i ca. 20 minutter. Tjek med en kødnål eller kniv om kagen er færdigbagt. Men pas på ikke at overbage, da det gør kagen tør.

Lad kagen køle af i ca. 15 minutter og hæld derefter glaze over.

Mens kagen køler, af laver du glazen.

Kom kakaopulver, flormelis og mælk i en skål. Pisk det sammen til det er glat og hæld det derefter ud over kagen.

Pynt evt. med bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *