Cheddarskåle med avokadocreme

Cheddarskåle med avokadomos
Cheddarskåle med avokadomos

Nytårsaften ville jeg gerne servere en lille lækker snack, som vi kunne nyde med en cocktail til dronningens nytårstale. Disse var nemme at lave og de smagte godt. Jeg lavede en stor portion grønkål chips, da de jo smager meget godt for sig selv. Nu jeg havde gang i grønkålen. Hvis du gør det samme, tilføjer du bare mere olie, salt og chili flager.

Disse fine cheddarskåle med avocadocreme er rigtig gode til enhver fest, så lav rigeligt, der bliver spist flere en man lige tror.

Cheddarskåle med avokadocreme 12 stk.:

  • 200 g lagret cheddar, revet
  • 2 avocado
  • 100 g feta
  • 1 spsk. limesaft
  • 4-6 spsk. mælk
  • kværnet sort peber
  • 2 store håndfulde grønkål
  • 1 ½ spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. chili flager
  • salt

Start med at lave de sprøde grønkål chips. Kom grønkål der er revet i mindre stykker og hvor stokken er fjernet, i en stor skål. Vend grønkålen med olivenolien, chiliflagerne og salt.

Derefter spredes grønkålen ud på en bageplade, på et stykke bagepapir i ét lag, og bages ved 175 grader alm. ovn i 15-20 minutter, eller til kålen er blevet sprød.

Lad ovnen forblive varm, og sprøjt fedtstof på en muffins form med 12 huller.

På et stykke bagepapir, kommer du revet cheddarost i små cirkler, med 3 cm mellemrum. Sørg for du får 12 stk. Bag den revne ost i ca. 8-10 minutter, indtil osten kun lige er blevet gylden.

Når du tager osten ud af ovnen, lader du dem hvile i 30-60 sekunder, inden du med en spartel flytter dem over i muffins formen, og trykker dem forsigtigt ned i formen, så de blive formet som en skål.

Det er vigtigt at lade dem så lidt tid, men ikke for længe. De må ikke være for bløde når du flytter dem, men hvis du giver dem for lang hvile tid, så bliver de for faste og kan ikke formes som skåle.

Lad dem køle helt af i muffins formen, inden du flytter dem over på et fad.

Nu laver du avocadocremen. Kom avocado, feta, limesaft, mælk og kværnet sort peber i en blender og blend til det er cremet. Start med 4 spsk. mælk og se derefter om du vil have den mere cremet. Så kommer du bare mere mælk i. Smag til.

Nu skal du bare anrette dine cheddarskåle. Kom en skefuld avocadocreme i hver skål og top af med lidt sprøde grønkåls chips. Server som snack, sammen med en kold Corona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *