Fastelavnsboller med skovbær

Fastelavnsboller med skovbær
Fastelavnsboller med skovbær

Da jeg lige nu er i Spanien, er det ikke lige fastelavnsboller jeg kan få ved bageren. Så jeg måtte i gang med at lave mine egne. Da jeg ikke har prøvet kræfter endnu med en wiener dej, fandt jeg denne opskrift på fastelavnsboller lavet med teboller. De blev rigtig fine. Jeg fik ordre på, af min mand og veninde, at man ikke kunne servere fastelavnsboller uden kagecreme og heldigvis fandt jeg det i et spansk supermarked. Man kan også lave sin egen, jeg ville så bruge den opskrift jeg har på mine medaljer.

De bliver lidt mere grattede at spise, da bollerne er mere faste i krummen end hvis det havde været en wiener dej. Men en skøn fastelavnsbolle der helt sikkert bliver lavet igen.

Fastelavnsboller med skovbær 10-12 stk.:

  • 2 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 45 g. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • ½ dl. raps- eller solsikkeolie
  • 400 g. hvedemel
  • 150 g. frosne skovbær
  • 6 spsk. sukker
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 12 tsk. hindbærmarmelade
  • 1 brev kagecreme

Start med at koge skovbær til en tyk puré. Det gør du ved at koge bærrene sammen med sukker ved middel varme, og lade det koge en til en tyk grød.

Lad det køle helt af, ved at sætte det i køleskabet, indtil boller er bagt og afkølet.

Lun mælken til den er håndvarm. Tilsæt gær og opløs gæren i mælken.
Kom salt, sukker og et sammenpisket æg ned i mælken.
Tilsæt olien.

Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret. Hvis den er for flydende, så kom lidt ekstra mel i.

Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.

Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.

Vej bollerne af til 70 g. stykket. Tril bollerne runde. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve overdækket i 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Lav et brev kagecreme efter henvisningen på posen.

Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt skovbærgrøden i flødeskummet.

Skær toppen af bollerne.

Put bærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl. Eller i en pose, hvor du klipper hul i det ene hjørne. Sprøjt bærskummet ud på bollerne. Kom en skefuld kagecreme i midten og placer 1 tsk. hindbærmarmelade ovenpå i midten af cremen. Læg overbollen på.

Drys til sidst med flormelis igennem en trådsi.

Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *