Græskarbrød

Min mand og jeg var i USA og på vores tur fra Los Angeles til Las Vegas, stoppede vi ved et spisested der hed Marie Callender’s og der fik serveret et super lækkert stykke brød til vores morgenmad.

I vores øjne har det ikke noget som helst med brød at gøre, det var mere kage, men godt smagte det. Så jeg har prøvet at finde en opskrift der minder om dette ”brød” og synes denne opskrift er tæt på.

Man spiser denne kage med smør på, ligesom ved en ølkage. Og det kolde smør sammen med det lækre krydrede ”brød” er en rigtig god kombination. Vil dog hellere servere dette ”brød” sammen med en god kop kaffe eller te til eftermiddagskaffen end som morgenmad.

Græskarbrød 1 stk.:

  • 250 gram mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 170 gram usaltet smør
  • 300 gram sukker
  • 2 store æg
  • 1 dåse(425 gram) græskarpuré (lav evt. din egen)

Forvarm ovnen til 190 grader og sæt ovnpladen i midten af ovnen.

Smør en rugbrødsform med rigeligt smør og drys med mel.

I en mellemstørrelses skål blandes mel, salt, natron, bagepulver, nelliker, kanel, og muskatnød. Sørg for at blade det godt sammen.

I en stor skål pisker du med en håndmixer, smør og sukker på mellem hastighed, indtil det kun lige er blandet sammen.
Tilføj æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Fortsæt med at piske til det er let og luftigt, cirka et par minutter. Pisk græskarpureen i.

Blanding kan godt se lidt grynet ud på dette tidspunkt. Det er helt i orden.
Tilsæt melbladingen og pisk ved lav hastighed, indtil det kun lige er bladet sammen.

Kom dejen i den klargjorte form og jævn dejen godt ud. Bag i cirka 65 minutter, eller til en strikkepind kommer ud ren, efter den har været stykket ned i midten af brødet.

Lad brødet køle af i formen i 10 minutter, derefter skal den køles helt af på bageristen uden formen.

Brødet smager rigtig godt smurt med smør, lige som en ølkage.
Det egner sig til at fryses ned og kan holde sig i op til 3 måneder i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *