Grethe/Gretes frokostpølser

Frokostpølser
Frokostpølser

Disse frokostpølser fik jeg ofte da jeg var barn. Jeg var ikke fan af peberrod, så min mor Grethe kom karry i fyldet. For ikke så længe siden fik jeg så serveret disse pølser hos en god kollega Grete og jeg kom straks til at tænke på min mor. Så nu ville jeg selv lave disse skønne frokostpølser.

Da jeg skulle have min storebror på besøg, blev de derfor lavet, og han kunne også godt huske vores mor plejede at lave dem.

Opskriften jeg havde fra min mor, var næsten magen til den jeg fik af min kollega, så jeg tog lidt fra mors og lidt fra Gretes og her er så den opskrift jeg lavede.

Det er dejligt at kunne servere lidt andet til en frokost en det traditionelle, og denne ret er lige til at gå til.

Frokostpølser 4 personer:

  • 8 tykke pølser (gerne frankfurter)
  • 1 hakket løg
  • 1 æble i tern
  • 3 spsk. hakket syltet agurk
  • 1 spsk. sennep
  • 1 tsk. karry (eller peberrod)
  • 1-2 spsk. hakket persille
  • Salt og peber

Pølserne flækkes og indholdet graves delvist ud. Det pølsekød du skraber ud, hakkes og blandes sammen med løg, æble og agurk.

Blandingen smages til med sennep, karry, salt og peber. Den hakkede persille vendes i til sidst.

Fyldet lægges tilbage i pølserne og de kommes i et ovnfast fad. Dryp evt. lidt olie hen over pølserne, hvis du har lyst.

Gratineres midt i ovnen ved rask varme, 240 grader i ca. 10 minutter.

Server sammen med en grøn salat.

Frokostpølser1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *