Hvidløgstwist brød

Hvidløgstwist brød
Hvidløgstwist brød

Da vi var i Kuala Lumpur, skulle aftensmaden en dag bare gå hurtigt, så vi gik ned til Dominos pizza der lå tæt på vores lejlighed. De kørte med et tilbud hvor vi sammen med vores pizza fik nogle helt fantastiske hvidløgsbrød, de havde en dejlig smag af hvidløg og var så bløde og lækre at det var lige før de var bedre end pizzaen.

Nu vi er hjemme igen, har jeg ledt efter en copycat opskrift på disse brød, og jeg synes denne her kommer meget tæt på. Da frisk gær ikke rigtig er noget de bruger ude i verden, har jeg lavet dem med tørgær og de blev rigtig gode. Hvis du ikke har tørgær så brug en pakke alm. frisk gær. Jeg kom dog alle mine brød i den samme bradepande. Næste gang vil jeg dele det i to bradepander, da de voksede pænt meget ind i hinanden.

I den originale opskrift, bruger hun hvidløgssalt. Jeg havde dog kun hvidløgspulver, så kom det på og derefter dryssede med salt. Vil også mene det er bedre, da du så kan tilføje lidt mere hvidløgspulver, uden det hele bliver for salt.

Jeg lægger lige link til den originale opskrift, da der er en video hvor man ser hvordan de laves. Den tørgær vi har i Danmark, er anderledes end det de har i USA, så hun kommer det i væske, men det danske skal bare blandes sammen med melet. Disse brød er gode at fryse og så bare lune i mikroovnen, men kom dem lige i en pose bagefter, da dampen så gør at de bliver lige så bløde og lækre som da de blev bagt.

Hvidløgstwist brød 24 stk.:

  • 700 ml lunken vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1 pk. tørgær (svarer til 50 gram frisk gær)
  • 1 kg mel, ca.
  • 1 tsk. salt
  • hvidløgspulver og salt
  • 120 gram smeltet smør

Bland halvdelen af melet sammen med tørgær, sukker og salt.

Kom det lunkne vand i en røremaskine og tilsæt melet du har blandet med gæret.

Rør rundt med dejkrogen. Tilsæt mere af melet løbene, mens du blander på lav hastighed.

Blev ved med at ælte og tilsætte mere mel, indtil dejen klistre fast til dine fingre, men når du fjerner dem, er de rene. Dejen skal ikke blive for tør.

Lad dejen hæve overdækket i ca. 10 minutter og imens den hæver smelter du smørret.

Rul dejen ud på et meldrysset bord i et rektangel. Ca. 1 cm. tyk.
Påfør det smeltede smør med en pensel og drys med hvidløgspulver og lidt salt.

Fold dejen på langs, så den er foldet på midten.

Brug nu et pizzahjul eller en kniv til at skære dejen ud i strimler. Tag fat i hver ende af strimlen og tvist modsat af hinanden, så du får en snoning,

Sæt brødene i en bradepande med bagepapir og lad den efterhæve i ca. 20 minutter. Fylder 2 plader med 12 på hver.

Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft.

Bag brødene i 18-20 minutter.

Når brødene kommer ud af ovnen, pensles de med mere smeltet smør og drysses med lidt ekstra hvidløgspulver og salt.

Hvidløgstwist brødubagt
Hvidløgstwist brød1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *