Kam i tomatsauce

Kam i tomatsauce
Kam i tomatsauce

Jeg er glad for flæskesteg, men indimellem har jeg lyst til at prøve nye opskrifter med kamstegen, end den traditionelle kamsteg.

Denne opskrift fandt jeg på denne blog og det er en rigtig god opskrift.

Vil dog sige at her er mager ikke bedre ind fed. Jeg havde næsten ingen fedt under sværen, og det gav problemer med at få en rigtig sprød svær. Så køb en kam med lidt mere fedt under sværen. Man kan altid skære det væk bagefter.

Det skønne ved denne opskrift er at det hele bliver lavet i den samme bradepande. Så du skal kun koge pasta ved siden af.

Kam i tomatsauce 4-6 personer:

  • 1 kamsteg på ca. 1 kg
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 store gulerødder
  • Ca. 250 gram champignon, halveret
  • 3 store løg i grove stykker
  • 3-4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 gode håndfulde rippet grønkål
  • saften fra en halv citron ca. en ½ dl.
  • ca. 3 spsk. olivenolie
  • 5-6 kviste frisk timian
  • frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret
  • et par drys tørret chililflager
  • salt og peber
  • pasta
  • pynt med friske basilikumblade 
  • evt. lidt revet parmesanost

Skær kamstegen i 8-10 lige store stykker (afhængig af størrelse). Kom salt mellem sværene og gnid alle stykkerne med salt og peber. Stil dem oprejst i en dyb bradepande. Hæld lidt olivenolie i bradepanden.

Skær gulerødder og champignons i grove halveret stykker, nip grønkålen af stilken. Snit hvidløg og løg. Kom alle grøntsagerne i en stor skål og hæld de flåede tomater ved sammen med citronsaft og balsamicoeddike, mix det hele godt sammen. Krydr med timian, rosmarin, chili, salt og peber.  Kom det hele i bradepanden – fordel grøntsagerne mellem kødstykkerne, så det ligger jævnt.

Kom nu bradepanden i en varm ovn på 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Rør i tomatsaucen et par gange undervejs.

Serveres til pasta penne, drys med lidt revet parmesanost og friske krydderurter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *