Lakselasagne

Lakselasagne
Lakselasagne

Jeg har holdt en længere pause fra at skrive på bloggen. Jeg har ikke lige kunne finde lysten til at sidde foran computeren. Men det har dog ikke holdt mig fra at lave en masse nyt og lækker mad. Så hvis jeg kan få taget mig sammen og få delt det med jer, så har I en masse at glæde jer til. 😊

Nu det begynder at blive lidt dårligere vejr og man hygger indenfor med en kop kaffe, så tænker jeg at jeg bedre kan samle mig sammen til at dele de opskrifter jeg finder og får prøvet af, med jer.

Jeg følger valdemarsro og hun har så mange dejlige opskrifter. Denne på lakselasagne er en vinder i vores husstand.

Lakselasagne 4 personer:

  • 2 løg, finthakkede
  • 500 g spinat, frosne
  • ¼ tsk muskatnød
  • 175 g mascarponeost
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ dl piskefløde
  • ½ tsk oregano, tørret
  • 500 g fersk laks
  • 10 lasagneplader
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 75 g parmesan, revet

Sauter løgene på en pande med olivenolie, til de er klare og bløde.

Tilsæt den frosne spinat og varm igennem, til spinaten er tøet helt op. Tilsæt muskatnød, salt, peber samt mascarponeost og rør det godt sammen. Smag til.

Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en anden gryde. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og smag til med salt og peber. Kog op og lad det simre i et par minutter.

Fjern skindet på laksen og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm stykker.

I et ovnfastfad lægges skiftevis et lag spinatcreme, et lag tomatsauce, laks og pastaplader og fortsæt, til begge saucer og laksen er brugt. Drys parmesanosten på toppen.

Bag lasagnen i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til pastaen er mør, men stadig har lidt bid.

Server med en skøn grøn salat til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *