Lemon curd cupcakes

  • Lemon curd cupcakes

Til mit Tupperwareparty skulle der selvfølgelig også være cupcakes, så her kommer de to opskrifter på cupcakes jeg lavede den aften.

Lemon curd cupcakes 12 stk:

  • 110 g smør
  • 125 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg
  • fint revet skal fra 1 citron
  • 175 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 ml yoghurt naturel

Frosting:

  • 110 g smør
  • 250 g flormelis
  • 100 g lemon curd

Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker let og luftigt. Pisk æggene, citronskal og vaniljeekstrakt i. Sigt mel og bagepulver i, og fold det i massen sammen med yoghurten indtil det er godt blandet. Kom dejen i papirforme og placer dem i en muffinsform. Bag kagerne i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af i formen, inden de sættes på en rist for at køle helt af.
Frosting:
Pisk smørret blødt, og sigt flormelis i. Pisk til det er blødt og cremet. Pisk Lemon curd i. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle, og dekorer cupcaken. Jeg valgte at fylde lidt ekstra lemon curd inden i cupcaken. det gjorde den ikke ringere.

Chokolade og espressocupcakes ca. 18 stk:

  • 43 g havregryn
  • 1 tsk natron
  • 355 ml kogene vand
  • 6 spsk smør
  • 330 g lyst muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 64 g usødet kakaopulver (hollandsk)
  • 128 g mel
  • 1 spsk instant espressopulver

Mascaponefyld:

  • 125 g mascaponeost
  • 1 spsk mælk
  • 1 spsk instant espressopulver
  • ca. 150 g flormelis

Frosting:

  • 50 g mørk chokolade
  • 6 spsk smør
  • 3 spsk mælk
  • 1 spsk instant espressopulver
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 380 g flormelis

Forvarm ovnen til 175 grader.
Blan havregryn, natron, smør og kogene vand i en skål. Lad det køle ned. Kom sukker i. Bland æg, bagepulver, cacao og mel i. Brug et piskeris, dejen er ret flydene. Bland det hele godt. Hæld dejen i papirforme og placer dem i en muffinsform. Fyldes 2/3 dele op. Bages i 20-25 minutter. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind ind i midten, Hvis den kommer ren ud, er de færdige.
Mascaponefyld:
Bland alle ingredienserne sammen til det er godt blandet og cremet.
Når kagerne er kolde, sprøjtes fyldet i med en tynd tylle. Kagen vil udvide sig i din hånd, men hvis toppen begynder at flække, er der kommet for meget i.
Frosting:
Smelt chokoladen i mikroovnen ved halv styrke, og lad det køle ned. Pisk smør, mælk, ekspressopulver og vanilje sammen indtil det er cremet. Pisk flormelis i lidt ad gangen, pisk indtil det er let og luftigt. Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade, og pisk indtil det er blandet. Sprøjt frostingen på kagerne med den tylle du ønsker, eller smør det på med en kagespartel.

Opskriften er fundet på youtube. Se den her. Yoyomax12

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *