Pommes Anna

Pommes Anna
Pommes Anna

Jeg har fået et mandolinjern og nu skulle det bruges. Fandt denne opskrift og gik så i gang. Kan i øvrigt anbefale at kigge på denne blog, da der er mange gode opskrifter.

Jeg fik brugt et lidt for stort fad, så derfor var der ikke så meget højde på mine.

Det gjorde så at jeg kun fik stegt dem på de to store flader af de stykker jeg fik skåret ud. Men de smagte lige godt af den grund.

Du kan lave dem bare med salt og peber, og du kan også bruge andre krydderurter.

Kom ikke salt, peber og timian på alle lag, da der så er stor sandsynlighed for at dine pommes Anna bliver for salte og krydret. 

Du kan også bage dine pommes Anna, når de er skåret ud, i stedet for at stege dem.

De skal stå længe og sætte sig, så derfor er de gode til gæster, da man laver det meste af arbejdet dagen før.

Pommes Anna 6 personer:

  • ca. 2 kg bagekartofler
  • 100 g smør
  • salt og peber
  • frisk eller tørret timian
  • smør (til stegning)
  • olie (til stegning)

Kom bagepapir i et 19 x 38 cm fad.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Smelt de 100 g smør i en gryde.

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 mm tykke skiver (brug gerne et mandolinjern).

Dæk bunden af fadet med et lag kartofler og pensel en smule smør på og drys med salt, peber og lidt timian.
Kom nu et nyt lag kartofler på og pensel med smør. 

Endnu et nyt lag kartofler, pensel med smør og drys med lidt salt og peber. 
Så et nyt lag kartofler og pensel med smør.
Endnu et lag kartofler, pensel med smør og drys med lidt salt, peber og timian. 

Dette gentages, indtil alle kartoflerne er brugt. Kom smør på hvert lag, salt og peber på hvert andet lag og timian på hvert 4. lag.

Når kartoflerne er brugt, så pensles toppen med det sidste smør og drysses med salt, peber og timian.

Kom et stykke bagepapir på toppen og stil et fad ovenpå, så kartoffellagene bliver presset sammen. 

Nu skal kartoflerne bage i ovnen i ca. halvanden time, eller indtil en kødnål kan stikkes igennem uden modstand. 

Stil nu fadet med kartofler i køleskabet, stadig i pres af det andet fad, og lad det stå i køleskabet i 12-24 timer. 

Vend hele portionen af kartofler ud af fadet.
Skær ud i ca. 12 stykker.

Smelt smør og olie i panden og varm godt op.
Steg kartoffelstykkerne i det varme fedtstof, indtil de er gyldne og sprøde på alle 6 sider.

Når de alle er gyldne og stegte, så er de klar til servering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *