Rabarbergrød med vaniljecreme

Rabarbergrød med vaniljecreme
Rabarbergrød med vaniljecreme

Nu det er tid for rabarber, ville jeg lave denne fine rabarbergrød til nogle skønne veninder.

Den blev så fin og med en skøn smag og så kan den laves i god tid. Jeg synes grøden bliver mere forfinet ved at si saften, så du ikke har frugtkødet i grøden, men smid det endeligt ikke ud, det smager dejligt på yoghurten.

Rabarbergrød med vaniljecreme 4 personer:

Rabarbergrød:

  • 1 kg rensede rabarber
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 8 dl vand
  • 200 g sukker
  • 2-3 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. koldt vand
  • lidt sukker til drys

Vaniljecreme:

  • 2 dl letmælk
  • 2 spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
  • 1 dl piskefløde

Pynt:

Start med at lave grøden.

Skær rabarberne i små̊ stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber, ingefær og vand i en gryde og kog i ca. 10 minutter, til rabarberne er møre. Tilsæt rørsukker og kog yderligere ca. 5 min. Smag, om grøden er sød nok, ellers tilsæt lidt sukker. Si grøden, og hæld saften tilbage i gryden. Kog saften op.
Rør en jævning af kartoffelmel og koldt vand. Når grøden har kogt, tages gryden af varmen. Lad grøden køle lidt af og kom derefter jævningen i under omrøring, til grøden har en passende konsistens. (hvis grøden er for varm, kan det give en ”lang” grød) Hæld grøden i skåle og drys med lidt sukker. Stil skålene på køl til du skal bruge dem.

Lav vaniljecremen.

Kom mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en lille gryde og kog op ved svag varme, til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så̊ den ikke trækker skind. Kom film hen over cremen og afkøl cremen. Når cremen er kold, røres cremen blød. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Server rabarbergrød med vaniljecreme og karamelliseret kokos flager. Pynt med mynte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *