Spansk appelsindessert

Spansk appelsindessert
Spansk appelsindessert

Noget vi får meget af her i Spanien, er appelsiner. De smager fantastisk og er billige. Denne dessert stammer fra Valencia og er et perfekt punktum efter en god middag. Den er ikke alt for sød og dejlig let, hvilket gør at der altid er plads til at spise denne dessert.

Der bliver mange flere appelsinstrimler end du skal bruge i denne opskrift, men det er kun en fordel, da de holder sig længe i køleskabet. Du kan bruge dem til mange andre ting f.eks. som pynt på kage, eller som topping på yoghurten.

Spansk appelsindessert 4 personer:

  • 4-5 appelsiner
  • 400 ml vand
  • 400 g sukker
  • 1 dl rød vermouth

    Start med at skrælle appelsinerne. Jeg bruger en appelsinskræller fra Tupperware, som gør jeg kan få skralden af i 4 stykker formet som en båd. Det er rigtig fint hvis du kan få skralden af i store stykker.

    Kog skrællerne i 5 minutter og skyld dem i rent vand. Nu fjerner du det meste af det hvide på indersiden af skrællen, og skærer skrællen ud i tynde strimler.

    Kom vand og sukker i en gryde og kog op. Tilsæt strimlerne af appelsinskræl og lad dem koge med i siruppen i 20 minutter.

    Kom strimler og sirup op i et skoldet glas og stil på køl. Nu er de klar til at blive brugt til denne skønne dessert eller som pynt på en kage, eller ovenpå din yoghurt om morgenen.

    Appelsinerne skæres fri for de hvide hinder der er omkring appelsinen. Derefter tager du kniven og skærer ned mellem de hinder der er mellem hver appelsinbåd. Det er så du får helt rene appelsinfileter. Appelsinfileterne kommes i en skål og du presser det appelsinsaft du kan, ud af det du står tilbage med, efter du har skåret appelsinfileterne fra. Fortsæt med resten af appelsinerne.

    Hæld vermouth hen over appelsinfileterne og appelsinsaften og bland det hele godt sammen.

    Fordel appelsinfileterne i 4 skåle og hæld væden ved så det er ligeligt fordelt mellem de 4 portioner.

    Pynt med nogle af de kolde appelsinstrimler og evt. et mynteblad og server.

    Syltede appelsinskal

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *