Stegte grønne bønner med æble

Stegte æbler og bønner
Stegte æbler og bønner

Jeg serverede confiteret andelår til mortensaften. Et godt tilbehør til and er disse bønner.

Jeg havde købt en æbleeddike glace i Spanien som var rigtig god til denne ret. Men da det ikke er så nemt at få i Danmark, så er en balsamico glace et godt alternativ.

Jeg køber gerne confiteret and, når jeg kan få fingre i nogle gode tilbud. Det er så lækkert sammen med disse stegte bønner med æble og nogle stegte kartofler i ovn, eller brug det i en grøn salat.

Gem gerne det overskydende fedt fra andelårene, hvis du er heldig at få fingre i nogle billige andebryst, kan du selv lave en omgang confiteret and.

Stegte grønne bønner med æble 4 personer:

  • 400 g grønne bønner
  • 1-2 faste æbler skåret i tynde både
  • Fedtstof, evt. andefedt
  • 30 g pekan- eller valnødder
  • salt og peber
  • Balsamico glace

Start med at give bønnerne et opkog på 2 minutter.

Hak nødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de dufter. Lad dem køle af på en tallerken.

Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne i tynde både. Smelt fedtet på panden ved middelvarme, og vend æblerne forsigtigt rundt, til de begynder at karamellisere.

Vend bønnerne med på panden. Krydr med salt og peber, kom nødderne i og vend rundt.

Hæld bønnerne i en skål og dryp noget balsamico glace henover.

Server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *