Tun og kartoffeldeller

Tun og kartoffel deller
Tun og kartoffel deller

Min veninde følger en fransk facebookside og der kom denne opskrift op. Efter at have fået den oversat og nu også prøvet af, synes jeg I skulle have chancen for selv at lave dem.

De smager dejligt og vi lavede dem som et lunt indslag til tapas. Men de kan nu sagtens bruges som en snack eller måske bruges til madpakken på brød, eller med salat, mulighederne er mange.

De er ret nemme at gå til og smagen er rigtig god.

Jeg havde ikke lige nogle forårsløg, så jeg brugte purløg i stedet. Og da min veninde ikke er til koriander, skiftede jeg det ud til spidskommen i stedet for. Så jeg tænker I kan komme de krydderier i, som I er vilde med.

Tun og kartoffeldeller:

  • 500 g kogte kartofler
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 1 håndfuld forårsløg, fint hakket  
  • 100 g tun
  • 100 g revet ost
  • 50 g rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 2 æg
  • hvedemel til at vende dellerne i
  • olie til at stege i

Kog kartoflerne og mos dem godt. Nu kommer du resten af ingredienserne ned til kartoflerne og blander det godt.

Tag en skefuld dej og rul det til en kugle som du derefter klapper flad, så det ligner en frikadelle.

Derefter kommer du den ned i hvedemelet og får melet til at dække hele dellen.

I en pande varmer du rigeligt med olie og steger dellerne sprøde heri.
Server gerne med en sød chilisauce som en lun tapas eller lille snack til en koldt øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *