Vegansk saltkaramel budding

Vegansk saltkaramel budding
Vegansk saltkaramel budding

Selv om denne dessert er vegansk, så går man absolut ikke på kompromis. Smagen har en dejlig let saltkarmelsmag og er ikke alt for sød.

Min mand som ikke er til ret søde ting, spise op og sagde den måtte jeg gerne lave igen. Da du blander kokosmælk og mandelmælk, smager denne dessert ikke vildt af kokos. Jeg kom alm. fløde på som pynt, men brug gerne vegansk alternativ. Det gode ved denne dessert, er at du ikke skal bruge husblas, da det tyknes med maizena.

Jeg lavede denne dessert dagen før, hvilket gør det til en nem dessert når man får gæster.

Når man pisker maizena i karamellen, så tænker man at man aldrig får pisket klumperne helt ud, men bare bliv ved, det skal nok lykkes.

Vegansk saltkaramel budding 4 personer:

  • 340 ml fuldfed kokosmælk
  • 6 spsk. kokossukker eller brun farin
  • 1/2 tsk salt + et drys flaget havsalt ovenpå
  • 4 spsk. maizena
  • 350 ml usødet mandelmælk
  • 1 tsk vanilje ekstrakt

Kom 170 ml kokosmælk, sukker og ½ tsk. salt i en gryde på høj varme. Kog det op og sænk derefter varmen, så blandingen simrer kraftigt.

Fortsæt med at røre i blandingen, indtil den tykner og bliver mørkere i farven.

Tag gryden af ​​varmen, og pisk majsmelet i indtil den er glat, og sørg for, at der ikke er nogle klumper.
Pisk den resterende kokosmælk, mandelmælken og vanilje ekstrakt i og sæt gryden på medium til høj varme. Sørg for at piske regelmæssigt.  

Når buddingen begynder at blive tykkere, sænk varmen til lav. Rør stadig jævnligt, indtil det er en tyk creme.
Bank gryden ned i bordet for at fjerne luftbobler, og hæld buddingen i 4 ramekiner.

Kom film helt ned på buddingen, så undgår du at der dannes skind og kondens. Lad dem stå og køle lidt af inden du sætter dem på køl i minimum 3 timer.

Inden servering kan du pynte med kokosskum eller flødeskum. Drys med flaget havsalt. Du kan pynte med daimstykker eller chokoladespåner. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *